ÜLKEDE SU BARIŞI DÜNYADA SU BARIŞI 

SPD Türkiye Jeoloji Kurultayında-6-10 Nisan 2020

1947 yılından beri süregelen ve ülkemizin yer bilimleri alanındaki en köklü, saygın ve bilimsel organizasyonu olan Türkiye Jeoloji Kurultayı`nın yetmişikincisi 6-10 Nisan arasında MTA Genel Müdürlüğü Kültür Sitesi’nde  gerçekleştirilecek.  

Kurultayın bu yıl öne çıkarılan ana teması “Jeoloji ve Jeopolitika”dır. Jeopolitika, devletlerin sınırları içerisindeki ve uluslararası arenadaki politik davranışlarını, coğrafi ve doğal nitelikleri çerçevesindeki değişkenler aracılığıyla anlamak, açıklamak ve geleceği tahmin etmek üzerine kurulu bir disiplin olarak tanımlanmaktadır. Dolayısıyla birbirinden ayrılmaz bir kavram birlikteliği oluşturan ”jeoloji ve jeopolitika”, devletlerin bulunduğu coğrafya ve sahip olduğu doğal kaynaklar (petrol, doğal gaz, metalik madenler, nadir toprak elementleri, su, çevre, yenilenebilir enerji vb.) çerçevesinde dış politikasını belirlemek için en önemli temeli oluşturmaktadır. 

Kurultayın Hidrojeoloji ve Su Yönetimi Oturumuna  Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız 2 sözlü bildiri ile katılacaktır.

Orta Doğu-Akdeniz’in  Hidro Jeopolitiği ve  Yeni Su ve Enerji Denklemi 

 İklim Değişikliği ve  Kentsel Su Yönetimindeki  Darboğazlar